Select Page

Kako da uklonite nedostatke sa lica

Kako da uklonite nedostatke sa lica

 

Kako da uklonite nedostatke sa lica? Krupnije oči
Efekat krupnijih očiju najbolje se postiže olovkom za oči, ali ipak preskočite crnu olovku (sužava oči) i koristite neku u boji kako biste definisali gornju liniju trepavica. Ako plava i zelena nisu po vašem ukusu, obavezno se poslužite sivom, sa kojom nema greške.Nakon toga u unutrašnjim uglovima oka nanesite sedefasto belu senku zatim obavezno uvijte trepavice toliko da skoro dotiču obrve što će momentalno proširiti vaše oči. Na kraju ne zaboravite da nanesete još dva sloja maskare za dodatnu dužinu trepvica.

Punije usne
Bezbojni balsam sa blagim sjajem namažite tačno iznad usana – na predelu između nosa i linije gornje usne. Dodavanjem svetla na ovo područuje stvara se iluzija punih usana. Nakon toga namažite hidratantni karmin koji u sebi sadrži visoki sjaj. Izbegavajte mat karmine koji ne doprinose vizuelnom utisku punijih usana. Finalni dodir odradite ukrašavanju donje usne, na čijoj ćete sredini u maloj količini ostaviti trag sjajnog balsama koji ste prethodno naneli iznad usne.

Zavodljivi obrazi
Kako biste učinili da okruglasti obrazi izgledaju zavodljivije, biće vam potreban svetliji puder kao i bronzer koji je za dve nijanse tamniji od vašeg tena. Napravite lice kao riba te nanesite bronzer na nastale šupljine vaših obraza. Zatim se nasmejte, premažite posvetljivač u potezu od jabučica vaših očiju do slepoočnica. “Kontrastni tonovi definišu i oblikuju vaše obraze”.
Savršene obrve
Ukoliko ste umorni od stalnog popravljanja loše iščupanih obrva onda proverite kako ovo funkconiše. Koža ožiljka je tanja i ima manje pora što čini da se olovka i puder ne prilagođavaju. Tonirani vosak ili kreme su mnogo bolja opcija. Izaberite neki od ova dva proizvoda u nijansi koja odgovara vašim obrvama i pravite kratke poteze u pravcu rasta kose. Obrve oblikujte tako što ćete olovkom za obrve povući potez duž cele obrve (dakle, ne samo problematičnog dela).
Manje čelo
Poznato je da će šiške momentalno popuniti prostor između obrva i linije kose, ali ukoliko ne želite da se ošišate nabavite mat brozner (nikako sedefasti, samo će još više istaći čelo) i veliku četku za puder. “Bronzer stvara senku, pomaže da veliko područje izgleda manje”.Ubacite četku u bronzer, zatim skinite višak kako biste izbegli sjaj i dobili prirodniji izgled. Pomerajte četku duž linije kose sa svake strane više puta, a zatim napravite pun krug četkom oko čela kako bi se uklopilo u ten.