Select Page

Kako da tanka kosa postane bujnija

Kako da tanka kosa postane bujnija

 

Kako da tanka kosa postane bujnija? 
Tanka i beživotna kosa je problem mnogih žena medjutim postoje saveti koji mogu rešiti takav problem. Ukoliko smatrate da će vam biti neophodno da menjate frizuru ili možda negu kose onda se veoma brzo odlučite za takav korak.
Osobe koje imaju tanku kosu može biti genetski uslovljeno ali i preteranim tretiranjem raznim hemijskim procesima. Efekat će biti sjajan i vaša kosa se biti puna života, a samim tim i vi.

Kosa do ramena i stepenasto ošišana kosa definitivno imaju više volumena od duge kose.Osim toga, kraća kosa se lakše stilizuje i lakše je možete držati “pod kontrolom”.Kosa podeljena na sredinu često deluje slepljeno, a to je ono što ne želite.Napravite razdeljak sa stane kako bi pramenovi bili više podignuti i kosa delovala bujnije.Iako su samolepljivi vikleri jedan od najboljih načina da postignete volumen, brzo rešenje koje izgleda vrlo prirodno jeste da pre sušenja u kosu, u predelu oko čela, stavite nekoliko ukosnica.Izvadite ih kada se kosa osuši i koren kose će se poditi tek toliko da nije slepljen za teme.Pena za kosu može dati volumen i može pomoći da se kosa lakše stilizuje, međutim, ukoliko stavite previše proizvoda kosa će postati teška i ništa od željenog volumena.Kada perete kosu važno je da šamponirate samo teme i da se trudite da ga dobro operete i kasnije isperete.
Nije preporučljivo svakodnevno pranje kose. Kupujte šampone koji dodaju volumen.Kada je balzam za kosu u pitanju njega nanesite samo na krajeve, a ne u koren.Na taj način, oprana kosa će izgledati lepše i bujnije.Umeto da usmerite fen od dole, okrenite glavu na dole i sušite na taj način, dakle od vrata umesto od čela.Kada budete podigli glavu čekaće vas drugačija.Ako zalizana kosa izgleda elegantno, dopustite sebi maličice razuzdanosti. Sve što nije slepljeno i strogo idealno je vas.