Select Page

Kako da postignete volumen kose

Kako da postignete volumen kose

Kako da postignete volumen kose?
Da biste uspešno oblikovale frizuru uvek treba poći od oblika glave ali i vaše strukture kose. Oduvek ste želeli da imate dobar volumen a ne znate na koji način da to postignete.
Pena kao i losioni i tonici za feniranje se koriste kako bi se napravio volumen pri korenu Vaše kose. Važno: pena veličine loptice za golf ili prskanje losiona za feniranje šest ili sedam puta će biti dovoljno. Više od toga može načiniti da Vaša kosa izgleda poput gume. Proizvodi za oblikovanje kose najbolje deluju ako ih pročešljate kroz Vašu kosu od temena na dole do ušiju, koristeći češalj sa širokim zupcima.
Nemojte koristiti Vaš fen samo za feniranje sa vrelim vazduhom. Trebalo bi da koristite i hladan vazduh. Ovaj korak je ključni za građenje postojanog volumena. Prvo bi trebalo da prevlačite pramenove kose preko okrugle četke dok je fenirate vrućim vazduhom. Nakon toga prevucite kosu preko četke i pustite hladan vazduh. Ostavite četku u kosi nekoliko minuta. Za kosu dužine do brade ili dužu kosu trebalo bi da koristite četku prečnika najmanje šest centimetara. Ukoliko budete koristili četke sa manjim prečnikom, napravićete lokne pre nego volumen.

Kako da postignete volumen kose i kako je oblikovati?

Kosa se navikava na mnoge stvari. To se odnosi i na stalno isto ostavljen razdeljak. Kosa ravno pada posebno na mestima gde Vam je uvek bio razdeljak. Postarajte se da napravite neke varijacije pri oblikovanju kose, i da napravite razdeljak na drugoj straini za promenu. Koren Vaše kose će se onda uspraviti i tako napraviti više volume pri temenu kose. Ovaj trik najbolje deluje na dugoj kosi: Uzmite mekšu šnalu za rep kako bi vezali sveže opranu i još uvek mokru kosu na vrh glave. Pustite kosu nakon par sati i uživajte u punoći Vaše kose pri korenu.Tapiran je uvek u pripravnosti kada je reč o stvaranju više volumena pri korenu kose. Naravno, ne želite da Vaša kosa izgleda kao ptičije gnezdo. Kako bi izbegli takav izgled, nemojte početi da snažno tapirate gornji sloj kose. Mnogo je bolje ako prvo skupite gornji sloj kose i vežete ga na vrh galve. Zatim nežno tapirajte kosu ispod uz pomoć češlja sa tankim zupcima. Onda očešljajte gornji sloj kose nazad na mesto i kako bi fiksirali kosu stavite malo laka za kosu. Lak će zamaskirati Vaš trik.