+381607237853 akademija.purity@gmail.com

NEGA KOŽE U JESEN

Jesenja nega kože

Sa dolaskom jeseni veće su promene temperature. Hadan, suv vazduh i vetrovi predstavljaju stres za našu kožu. Neophodna je bogata jesenja nega kože, koja će podstići njenu regeneraciju i koja sadrži dosta vitamina i hidrirajućih elemenata.

Nega podrazumeva pravilno čišćenje kože i pripremu za nanošenje preparata koji je hrane, hidriraju i koriguju nepravilnosti. Preporučuje se upotreba krema sa većim sadržajem emolijenata, supstanci koje duže zadržavaju vlagu u koži i čine je elastičnom, dajući joj zdrav izgled i sjaj.

Iako se jesenje sunce čini slabijim, i u ovim mesecima preporučena je primena krema i pudera sa zaštitnim faktorom koji će blokirati negativan uticaj UVA i UVB zraka.

Leto i zima su dve sezone u kojima preovlađuju ekstremni faktori okoline, koji ostavljaju posledice na našoj koži. Posebno na koži lica, dekoltea i ruku, kao najizloženijim delovima tela, zbog čega i zaslužuju najtemeljniju negu i zaštitu. Sa druge strane, proleće i jesen predstavljaju idealno vreme da se koža obnovi, osveži i pripremi za hladnije vreme. Da bismo sačuvali njenu lepotu i zdravlje, potrebno je pružiti joj adekvatnu negu odgovarajućim preparatima.

U toku jesenjeg perioda redovno koristite losione i hidratantne kreme za zaštitu kože lice. Dnevna krema bi trebalo da sadrži cink oksid. Ukoliko vaša koža spada u masni ili mešoviti tip kože, trebalo bi da hidratantne kreme koristite i uveče, a pre toga bar dva puta nedeljno treba uraditi pilig. Ovo se preporučuje da se pore usled pojačanog lučenja ne bi dodatno začepile, što može podstaći pojavu akni i mitisera.

Ne zaboravite i negu tanke i osetljive kože oko očiju. Ovo područje bi trebalo tretirati ujutro i uveče, tako što ćete danju namazati kremasti gel koji ima ulogu da vlaži i štiti kožu, a noću stavljajte regenerativnu hranljivu kremu.

Vaša usta će među prvima odreagovati na dolazak hladnijeg talasa, stoga je obavezna upotreba preparata za hidrataciju usana, a ukoliko se desi da vam usne bolno ispucaju, koristite neki masniji melem i to uveče pred spavanje. Ne zaboravite da je važna i unutrašnja hidratacija, stoga pijte dosta vode. To će, uz adekvatnu kozmetičku negu, pomoći vašim usnama da budu meke.

Za kožu tela koristite hidratantna mleka i losione, a ukoliko imate suvu kožu, slobodno koristite i ulja. Vlažnost kože održavajte svakodnevnim tuširanje toplom vodom, sa upotrebom blagih sapuna.

Ruke odnosno šake će pored lica biti prve na udaru hladnijem jesenjem vremenu. S obzirom da su otvorene prema spoljašnim uticajima, hladniji, vetroviti dani mogu nepovoljno uticati na kožu i ona može postati hrapava i suva. S obzirom da je rano za rukavice, kožu ruku dodatno mažite kremom, dva puta dnevno. Vaše ruke će vam biti zahvalne.

SEMINAR HEMIJSKI PILING ODRŽAĆE SE U PONEDELJAK 23.09. NA AKADEMIJI PURITY OD 13h do 17h - uz cenu obuke na poklon dobijate set pilinga

hemijski piling

VIDI OVDE

ENZIMSKI PILING

Enzimski piling

VIDI OVDE