Select Page

Japansko iscrtavanje obrva - vežba, smer: estetičar-kozmetičar

Prenosimo vam atmosferu sa predmeta tehnike tretiranja obrva i trepavica na smeru ESTETIČAR-KOZMETIČAR,čas je bio baziran na novu tehniku iscrtavanja obrva a to jr Japanko iscrtavanje obrva.

Na ovom predmetu se izučava tehnika 4D nadogradnje trepavica, tehnika nadogradje obrva i tehnika japanskog iscrtavanja obrva.

Na današnjem predavanju studenti su vežbali iscrtavanje dlačica na papiru kako bi pravilno postavili smer dlaka i prilagodili obliku lica.

Zatim su vežbali iscrtavanje dlačica nožićem (Japansko iscrtavanje obrva) na veštačkoj koži.

Više o smeru ESTETIČAR-KOZMETIČAR pogledajte OVDE

 

Savršena šminka celoga dana, svakoga dana! To bi mogao biti jedan od ciljeva mnogih žena. Neke žene žele savršeno lice čak i posle plivanja ili dugog dana na poslu. Dok senka za oči i rumenilo nekim čudom nestanu sa vašeg lica u toku jednog dana, trajnom šminkom se garantuje svež izgled i savršeno dekorisano lice u svakom trenutku. Posao kozmetičkih salona u kojima se nudi usluga trajne šminke (permanent makeup) i korekcije cveta u poslednje vreme, ali bi sve njihove potencijalne mušterije ipak trebalo da se informišu o par stvari, pre nego što se odluče da svome licu priušte ovakav tretman.

Ukoliko niste znali, trajna šminka je neka vrsta polutrajne tetovaže i radi se sitnim iglama i pigmentima koji mogu ostati pod vašom kožom godinama. Trajna šminka može da podeblja vaše pretanke ili preslabe obrve, pokrije ožiljke ili vašim usnama da nove konture sa kojima će one izgledati punije, deblje i pravilnije oblikovane. Pigmenti koji se koriste prilikom tretmana trajnom šminkom, testirani su prvobitno u laboratoriji da bi se izbegle eventualne alergijske reakcije koje mogu nastupiti.