+381607237853 akademija.purity@gmail.com

KAKO IZBACITI VODU IZ ORGANIZMA - prirodni put za rešenje viška vode

Kako izbaciti vodu iz ogranizma

Izbaciti vodu iz ogranizma znači i izbaciti namirnice koje vam smetaju. Vodite dnevnik ishrane i probajte da nađete da li postoji neka veza između onoga što jedete i toga kako se osećate posle toga. Naduvenost i zadržavanje vode može biti jedan od simptoma neteolerancije na hranu, bilo da su u pitanju mlečni proizvodi, pšenica ili nešto drugo. U slučaju da shvatite da su pšenica i netolerancija na gluten ono što vam smeta, pročitajte šta je bezglutenska ishrana.

Smanjite unos soli i ugljenih hidrata. I jedni i drugi imaju sposobnost da za sebe vezuju molekule vode, koji će ostati zarobljeni u vašem tkivu.

Vežbajte. Vežbanjem se znojite i to je jedan od načina, da pored izmokravanja, izbacite vodu i soli iz tela. Suvišno je da pričamo da će vam to pomoći da se osećate bolje i da dodatno smršate, jer ne samo da izbacujete višak vode, nego i sagorevate kalorije. Trčanje je idealna aktivnost za tako nešto. Ukoliko iz nekog razloga ne smete da vežbate, probajte da provodite vreme u sauni i pokušajte da se oznojite na taj način, ali se pre toga posavetujte sa lekarom.

Pijte više vode. Barem 8 čaša vode potrebno je da bi vaše telo normalno funkcionisalo i ostalo hidrirano. Ukoliko dehidrirate jer ne pijete dovoljno vode, ono malo tečnosti što unesete telo će zadržati kao rezervu. Zato je mnogo bolja opcija da napravite neku rutinu i pijete vode onoliko koliko treba. I vaša kosa i koža biće vam zahvalne za to, biće vitalnije i elastičnije.

Izbaciti vodi iz ogranizma znači ne piti alkohol. Ukoliko ste ikad preterali sa alkoholom, onda vam je poznato da je jedan od pratećih simptoma mamurluka ogromna žeđ. To vam je praktičan dokaz da alkohol u prevelikim količinama dovodi do dehidracije, posebno onda kada zbog njega više mokrite ili povraćate.

Eliminišite stres. On je uzročnik brojnih hormonalnih promena koje za posledicu mogu imati baš zadržavanje vode u organizmu. Pokušajte da ga se rešite izbegavanjem stresnih situacija ili nalaženjem načina da se sa njima suočite na neki svoj način. To može biti meditacija ili promena pogleda na svet, u čemu mogu pomoći recimo pozitivne afirmacije. Takođe, vodite računa da imate dovoljno sna tokom dana. 7-8 sati je idealna mera za odmor.

 

POSTANI WELLNESS I SPA TERAPEUT

pasivni trening
KLIKNI OVDE

NAUČI PROFESIONALNU MASAŽU

pre odlaska na masažu
OVDE