+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Ispravite ove greške tokom pranja kose

Ispravite ove greške tokom pranja kose

 

Ispravite ove greške tokom pranja kose. Iako je pranje kose nešto što bi svima trebalo da nam bude lako i jednostavno. U praksi se često dešava da brojni problemi koje imamo sa kosom potiču upravo od njenog neadekvatnog pranja te tako je neophodno da ispravite ove greške tokom pranja kose. Nepravilno pranje kose može dovesti do ispiranja boje, masnog korena i suvoće kose. Ovo su najčešće greške koje svi pravimo!
Nedovoljno kvasite kosu – Ispravite ove greške tokom pranja kose

Ukoliko ste u žurbi, vrlo je verovatno da kosu ne kvasite dovoljno, već to radite samo polovično. Ovo može dovesti do manje efektivnosti šampona koji koristite, te vaša kosa zapravo neće biti dovoljno dobro oprana i izmastiće se ponovo već narednog dana.

Više o kursu za PROFESIONALNOG FRIZERA klikom OVDE

Koristite prevruću vodu

Iako malo šta prija kao tuširanje vrućom vodom, ona može značajno da naškodi vašoj kosi. Naime, vruća voda otara kutikulu kose što za posledicu ima gubitak pigmenta i ispiranje farbe za kosu. Čak i ukoliko ne farbate kosu, vruća voda vam može naštetiti time što će vaša kosa posle ovakvog pranja biti naelektrisanija nego inače.

Pregrubo trljate

Iako u frizerskom salonu svi obožavamo pranje kose koje uglavnom uključuje i masažu kože glave, kod kuće pranje kose nikad nije jednako prijatno. Pregrubim trljanjem možemo oštetiti kosu koja je sklonija lomljenju kada je mokra, a na taj način i koža glavi luči više ulja, što dovodi do njenog isušivanja.

Nanosite preparate na celu kosu

Šampon i regenerator imaju potpuno drugačiju namenu, pa u skladu sa tim imaju i različite načine primene. Šampon treba da očisti vašu kosu, pa ga treba nanositi na najmasnije delove – koren – dok regenerator treba da deluje na suvlje delove kose, tačnije, krajeve vlasi.

Ne stavljate balzam

Mnoge žene izbegavaju korišćenje regeneratora zbog uvreženog mišljenja da on čini kosu težom i oduzima joj prirodan volumen. Međutim, ovo se dešava isključivo ukoliko balzam nanosite na koren kose, umesto na središnji deo kose i krajeve.
Koristite šampon sa sulfatima

Sulfati koje sadrži većina šampona u poslednje vreme dobili su veoma lošu reputaciju zbog navoda o njihovoj kancerogenosti. Ipak, stučne studije pokazuju da su oni savršeno bezbedni, iako ih je preporučljivo izbegavati ukoliko farbate kosu. Šamponi koji ne sadrže sulfate mnogo su nežniji i kutikulu kose drže zatvorenom.