Select Page

Strast, želja za napredovanjem, i ponosno obaranje prepreka.

Prva grupa polaznika Beogradske modne akademije na Petak 13, svoj test shooting u saradnji sa Akademijom “Purity” na temu „Horor“ prošla je zadovoljavajuće uzimajući u vidu da je ovim mladim momcima i devojkama ovo prva prepreka u prvom mesecu školovanja.

Cilj ovog shootinga bio je da se razbiju predrasude ovog “baksuznog” dana

Naši studenti sa smera MAKEUP ARTIST radili su mračan FANTASY MAKEUP, shodno temi i petku trinaestom.

Više smeru MAKEUP ARTIST pogledajte OVDE

 

 

Horor film

Horor filmovi su filmovi koji bi trebalo da izazovu strah, strepnju i užas kod gledaoca. Tematika horor filmova uglavnom je vezana za smrt i mistične događaje. U skoro svakom horor filmu centralni lik je negativac. Raniji horor filmovi su uglavnom bili zasnovani na gotskoj literaturi sa čudovištima kao što su vampiri, vukodlaci, fantomi… Uglavnom su bili niskobudžetni, sa eksplicitnim scenama nasilja. Posle Drugog svetskog rata jasno se izdvajaju podžanrovi horora i nastaju prvi kvalitetni i cenjeni filmovi ovog tipa.

 

Poznati stvaraoci horora

Prvi veliki režiser filmova strave i užasa bio je Alfred Hičkok. Iako je do svoja dva kultna horor filma imao veoma ostvarenu karijeru, oni su mu doneli ogromnu slavnu i uspeh. Film Psiho je bio nominovan za četiri, a Ptice za jednog Oskara. Roman Polanski filmom Odbojnost sa Katrin Denev, započinje svoju trilogiju Užasi stana, koju nastavlja i danas popularnom Rozmarinom bebom sa Mijom Farou, a završava filmom Stanar sa Izabel Ađani. Sa ova tri filma ušao je u Holivud kao jedan od najboljih ne-američkih režisera na svetu. Danas su dva najuspešnija režisera horor filmova Giljermo del Toro i Tim Berton, koji u sve svoje filmove dodaje svoju specifičnu notu morbidnosti. Njegovi najuspšeniji horor filmovi su Svini Tod: Pakleni berberin iz ulice Flit, Mrtva nevesta i Uspavana dolina.