Select Page

Hidratacija koze Purity kozmetikom Tretman za dubinsku i dugotrajnu hidrataciju lica 

Kada koža vapi za vodom, a ni od kud ne dobija odgovor, razmena između različitih slojeva kože odvija se u znatnoj meri sporije, pa samim tim i s manje efikasnosti, a rezultat toga je zatezanje vlakana kolagena i elastina. U ovim hladnim i vetrovitimn danima, nije potrebno mnogo da kože dehidrira, pa samim tim i da izgubi na svojoj lepoti. Međutim, sve se da sprečiti. Zato, ne dozvolite koži da pati, pružite joj neophodnu negu i uživajte u njenoj mekoći.

Odabir kupke

Iako imate tendenciju da, kao i mnoge druge devojke, kupke birate isključivo po mirisu, ipak je potrebno obratiti pažnju na stvari koje su za samu kožu mnogo važnije. Ono što je važno jeste da kupke budu pH neutralne kako je ne bi isušile i kako bi joj obezbedile neophodnu dnevnu dozu hidratacije. Ono što mnogi zanemaruju, a što je izuzetno bitno istaći, jeste da osim vremenskih uslova koji je slabe i neadekvatnih kupki, tuširanje previše toplom vodom takođe može znatno da isuši kožu. Znamo da je u zimskim danima svima prijatno da se po povratku kući zagreju skoro vrelom vodom, ali se za dobro vaše kože potrudite da taj užitak ne praktikujete suviše često, naročito ne dan za danom.

Proizvodi za hidrataciju kože

Ono što svaka žena neizostavno mora imati na svojoj polici za negu tela jeste i mleko za telo čija zamena mogu biti i ulja i losioni, u zavisnosti šta kome više prija. Baš kao i pri kupovini kupke, i ovde treba voditi računa o tome šta se kupuje i šta se nanosi na kožu. Neka vas ne mrzi da, pre nego što proizvod stavite u korpu, bacite pogled na poleđinu i sastojke koji ga čine. Što se mleka za telo tiče, najefikasnija su ona koja u sebi sadrže vazelinglicerin i parafin, kao i oni proizvodi čiji su sastojci salicilna kiselinaureamlečna kiselina. Navedeni sastojci deluju umirujuće na kožu i obezbeđuju joj hidrantnost. Najpogodniji period za nanošenje mleka za telo jeste veče, pre spavanja, jer koža tokom noći najviše upija i tada se najviše hrani blagotvornim sastojcima koji ga čine.

Kvalitetan san za kvalitetnu kožu

Svi mi volimo da nekada ostanemo do kasno u noć sa prijateljima u provodu, neki se opet opredeljuju za filmove čak i do ranih jutarnjih časova kada znaju da ih sutra ne čekaju radne obaveze. Naravno da ponekad moramo dati sebi oduška, ali ipak se moramo potruditi da svake noći obezbedimo sebi bar 6 do 8 sati kvalitetnog sna. Kao što je spavanje
važno za opšte stanje čitavog organizma, i kao što utiče na sve organe u čovekovom telu, tako i na najveći organ koji ga
obavija – kožu. Bez dovoljno sna nema ni lepe kože. Bez prespavane noći koja joj pomaže da se regeniriše, ona gubi na gipkosti i ne samo što postaje kruta i suva, već s vremenom menja i boju.

nega-telaNikako ne zaboravite da pored svega navedenegog pijete dovoljno vode svakoga dana. Kao i spavanje, i voda utiče na sve organe, pa osim što ćete zahvaljujući njoj imati zdravu i lepu kožu, poboljšaćete opšte stanje svog organizma. U slučaju da koža postane toliko suva da se na njoj pojave promene poput crvenila koje pritom izazivaju i svrab, obratite se dermatologu koji će vam propisati adekvatnu terapiju.