+381607237853 akademija.purity@gmail.com

HD TREPAVICE

HD TREPAVICE

 

Veštačke trepavice na traci se lepe nakon kompletno završenog šminkanja očiju, ali pre nanošenja maskare. Posle lepljenja veštačkih trepavica, neophodno je maskarom spojiti prirodne i veštačke trepavice, ali voditi računa da se ne nanese previše maskare. Prilikom lepljenja trepavica, očni kapak mora biti potpuno suv. Kvašenje i pranje ovih trepavica nije preporučljivo jer bi moglo doći do oštećenja.

Izgled HD trepavica dobija se nakon što se odabere prava dužina i oblik trepavice na traci, eventualno odseče višak i na prirodne trepavice stavi malo maskare. Uzmu se trepavice iz seta i na njihov rub nanese se malo lepka. Nije dobro preterivati sa lepkom i obavezno je sačekati da se lepak prosuši, pošto se u suprotnom neće zalepiti. Dakle, ako se stavi trepavica čim se nanese lepak, ona će se odmah odlepiti, jer lepak nije ni počeo da se suši. Neće je ništa držati. Biće najčešće potrebno da se sačeka minut ili minut i po. U tom vremenskom periodu savijanjem spoljašnjih krajeva trepavica napravi se oblik sličan obliku očnog kapka.

Nakon što su se prosušile, trepavice se nežno nanose uz duž prirodnih trepavica, prstima ili pincetom.  Lepe se najpre od sredine i tu se fiksiraju, a zatim se nežno pritisnu uz kapak ka spoljašnjem i unutrašnjem delu oka. Važno je staviti crni krejon ili izvući ajlajner pre stavljanja trepavica,da se ne bi videla “rupa” između prirodnih i veštačkih trepavica. Nakon toga ostaje samo da malo popravimo ajlajner ili krejon, ako je negde potrebno.

POSTANI I TI ESTETIČAR - KOZMETIČAR ILI MAKEUP UMETNIK

KLIKNI OVE

NADOGRADNJA TREPAVICA- KURS

VIDI OVDE