Select Page

Hamamalis krema i maska

Hamamalis krema i maska

Koža je naš najveći organ. Ona se obnavlja i diše. Povezana je sa funkcijom drugih organa, zbog toga je veoma važan izbor kozmetičkih preparata. U nezi kože nam pomažu kreme. Održavanju je hidratantnom, pokrivaju crvenilo, ublažavaju bore, čiste je, otklanjaju nečistoću, masnoću i sl. Kreme doprinose da naša koža bude lepša, bolja i čista. Vrlo je važno da odaberete kremu po vašem tipu kože da bi ona delovala.

Hamamalis ili američka peska, visok je grm ili do sedam metara visoko stablo. Raste u prostranim i vlažnim šumama atlantskih država SAD-a i Kanade. Koru i listove hamamalisa medicinski su koristili severnoamericki Indijanci od davnina.

Hidrolat hamamalisa je vrlo jak antioksidans. Deluje adstrigentno ( skuplja kožu / steže tkivo) steže proširene pore, antibakterijski, protivupalno, podstiče regeneraciju kože, smanjuje crvenilo, osip, svrab, ublažava zaceljivanje kože, umiruje, hladi, hidrira i popravlja sveukupni izgled kože.

Kliničke studije dokazuju gotovo isti protuupalni učinak kao što ga imaju i kortizonske (kortikosteroidne kreme ), ali bez nuspojava. Upravo je zbog toga hamamelis najpopularniji sastojak preparata za kožu. Dodaje se u kozmetičke linije za problematičnu, masnu i mešovitu kožu koja je sklona aknama. Može da se koristi preko dana i noći.

Kreme koje sadrže hamamalis izbor su kod atopijskog dermatitisa, ekcema i psorijaze. Isto tako, proizvodi koji sadrže hamamalis koriste se i za tretman proširenih vena i hemoroida ( flebotonično delovanje ). Prijatnog je mirisa, lako se upija, ostavljajući gladak i nemastan film.

 

Maske za lice su najbolje sredstvo za trenutno delovanje na vašu kožu. Maske su vrta kozmetičkih preparata koji služe za čišćenje, negu i ulepšavanje kože. Primenjuju se kao jedan od postupaka u okviru kozmetičkog tretmana, a mogu se koristiti i izolovano. Trebamo ih koristiti bar jednom nedeljno kako bih potpuno očistili lice. Takodje moramo biti oprezni i pažljivo odabrati masku koja ogovara našem tipu koži.

Hamamelis maska za lice je lagana i osvežavajuće. Maska vraća koži vitalnost i blistavost. Ekstrat hamamalisa skuplja pore, umiruje i deluje protiv upala. Posvetljuje ten i poboljšava vlažnost i teksturu kože. Prirodni važeći faktor (NMF) vlaži, povećava turgor i deluje umirujuće, regenerativno i zaštitnio.

Ima zaštitni dejstvo, adstrigentno, anti- inflamatorno i regenerativno.

Masku za lice koristiti jednom do dva puta nedeljno na očišćenu kožu lica, vrata i dekoltea. Ostaviti 10 do 20 minuta da deluje, a  zatim isprati vodom i višak ukloniti tupferom.

POSTANI PROFESIONALNI FRIZER

skraćivati krajeve

POSTANI KOMPLETNI MAKEUP ARTIST

makeup artisti