Select Page

Frizure Sa nastave stilizovanja frizura

Frizure Sa nastave stilizovanja frizura

Na Akademiji za estetiku i kozmetologiju Purity, na smeru za makeup umetnost, već na prvoj studijskoj godini izučava se nega kose kao i stilizovanje frizura. Ova dva predmeta veoma su važna svakom makeup umetniku. Danas je frizerska oblast u sastavu makeup umetnosti, a poslodavci podrazumevaju da profesionalni šminker zna da se bavi i frizurom.

Prateći svetske trendove, Akademija Purity na odseku za makeup umetnost izvodi nastavu iz Nege kose u prvom semestru i iz Stilizovanja frizura u drugom semestru.

Teoretska nastava i vežbanja odvijaju se na Akademiji za estetiku i kozmetologiju Purity u učionici i u vežbaonici za nastavu frizure. Predavanja i vežbe traju 6 sati sedmično. Pored toga, u zavisnosti od slobodnog vremena kandidata ili studenta, dva puta nedeljno održava se praktična nastava u salonu gde je obezbedjena ozbiljna praksa sa velikim brojem izvedenih feniranja, kolorisanja, šišanja, pravljenja klasičnih i stilskih frizura. Osim toga, praktična nastava podrazumeva i odredjeni broj friziranja na modnim revijama, snimanjima muzičkih spotova, reklama, serija i filmova.

 

Iza kvaliteta svake obuke Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” stoji York Univerzitet, Kalifornija (SAD). Nakon završenog kursa stiče se pravo na medjunarodno priznati sertifikat Akademije, a polazniku se dodetljuje i potvrda o pripadajućim poenima za sticanje diplome York Univerziteta. U slučaju da se polaznik odluči da upiše studije za smer makeup artist, kurs će biti priznat kao položen ispit.

Ova dva predmeta se mogu pohadjati i kao akademski kurs za frizera.

Frizure Sa nastave stilizovanja frizura

Atmosferu sa nastave na predmetu stilizovanje frizura možete pogledati na donjim fotografijama.