Select Page

AKADEMIJA PURITY NA FESTIVALU SRPSKOG FILMA FANTASTIKE

FESTIVAL  SRPSKOG FILMA FANTASTIKE

Festival srpskog filma fantastike.Studenti Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” radili su makeup podšku.

Naša uloga bila je da izvedemo specijalne efekte i maske na volonterima koji su dočekivali posetioce i izazivali burne reakcije.

Festival srpskog filma fantastike,direktor ovog festivala je Miroslav Lakobrija – jedan od predavača na našoj Akademiji.

Takođe, naši studenti su dobili par saveta od italijanskog režisera Laberto Bave koji ih je pričom uveo u svet filma fantastike i ispričao im o svojim počecima u karijeri i sta predstavlja festival srpskog filma fantastike.

Majstor filmske šminke – Serđio Stivaleti (Sergio Stivaletti) bio je posebno zanimljiv našim studentima zbog svojih radova koji se mogu videti u filmovima Labemberta Bave i mnogih drugih velikih imena. 

Više o smeru MAKEUP ARTIST pogledajte OVDE

 

Festival srpskog filma fantastike.Istorija šminkanja: Egipat
Danas kada su nam neophodni puder, senka, ajlajner, maskara, karmin, odemo u neku radnju i smorimo se u moru izbora, pa ipak kupimo odgovarajuće. Možete li zamisliti kako se šminkalo nekada i šta su sve ljudi stavljali na sebe godinama i godinama iza nas? Teško! Zato malo istorije o ovoj temi nije naodmet.
Koncept lepote zavisio je u velikoj meri od običaja različitih civilizacija. Varirao je od epohe i mesta. Sada ćemo se vratiti u daleku prošlost u zemlju:
Egipat
U ovoj civilizaciji ističe se važnost ulepšavanja tela kako kod žena tako i kod muškaraca. Dnevno sređivanje bio je ritual koji je trajao satima. Brijanje glave se primenjivalo iz više razloga: kao održavanje higijene, zbog klime i zbog religijskih motiva. Pravili su kreme od ulja i biljaka i depilirali su suvišne dlačice u čemu su bili majstori.
Za usne su koristili crveni antimon (hemijski element, polumetal).
Za oči, tirkizne tonove koje su sušili putem sitnjenja mineralnog kamenja.
Obrve su se naglašavale kao i oči, praveći oblik ribe korišćenjem crne olovke.
Nokti na rukama i nogama su se bojili jarkim bojama, najčešće purpurnom bojom.
Kao simbol koristila se veštačka brada, privilegija faraona. Pronađeni su brojni instrumenti korišćeni u kozmetičke svrhe, od kojih se ističe “paleta bika”, koja se nalazi u Luvru. Ove palete su se koristile za mešanje ulja i razređivanje kozmetike.

festival srpskog filma fantastike