+381607237853 akademija.purity@gmail.com

MINIVAL I FARBANJE TREPAVICA - izražene trepavice bez maskare

Farbanje i minival trepavica

Farbanje i minival trepavica mogu znatno olakšati svakodnevno šminkanje. U današnje vreme, skoro svaka žena na svojim očima ima maskaru koristeći je kao neizostavan deo svakodnevnog make up-a. Malo je onih žena koje su stopostotno zadovoljne dužinom, gustinom ili bojom svojih trepavica. Kroz istoriju je bojenje trepavica bio neizostavan deo ulepšavanja žena, a pogotovo od 1925. godine kada je kompanija Mejbelin lansirala prvu, takozvanu CAKE maskaru. Maskaru u obliku koji danas poznajemo nastala je 1963. godine, takođe u kompaniji Majbelin.

Tretmani na koje se žene sve više opredeljuju su takozvani minival trepavica, kao i bojenje trepavica. Minival trepavica predstavlja idealan tretman za osobe sa ravnim ili spuštenim trepavicama (tzv.efekat kravljeg kapka). Ovim tretmanom se dobija efekat otvorenog oka, a sam tretman je jednostavan i bezbedan. Traje od 30-45min. U tretmanu se koriste mali duguljasti vikleri koji se kače na sam rub kapka, a zatim se uz pomoću posebnih štapića, u dva premaza nanosi specijalna tečnost kojom se uvijaju trepavice. Ti preparati su na biljnoj bazi, tako da je sve bezbolno i bezopasno. Vrlo mali broj klijenata oseća blago peckanje, ali to vrlo kratko traje. Na kraju tretmana se skida viklerčić, a trepavice se ispiraju mlakom vodom. Kod nekih brendova postoji i fiksator koji će ovaj tretman učiniti još dugotrajnijim. Posle minivala trepavica ste mirni mesec dana.

Drugi tretman o kome ćemo danas pisati je farbanje trepavica koje je jako slično farbanju obrva. Takođe se odnosi na nanošenju specijalne fabre od korena trepavica ka njenim vrhovima. Idealan je za osobe koje imaju kratke trepavice, tačnije za one osobe koje uvek kupuju maskaru koja produžava trepavice. Tačnije svako ima trepavice koje su tamnije u korenu, a jako svetle pti vrhu, samim tim njihovim farbanjem postižete efekat dužine. Ono što farbanje trepavica ne može da dočara, a to je volumen, tačnije gustina, jer ne može da se nanosi u slojevima kao neka maskara.

 

POGLEDAJTE VIŠE O LOKALNIM ANESTETICIMA U TRAJNOJ ŠMINKI

lokalni anestetici

OVDE

POGLEDAJTE RAZLIKU IZMEĐU TREPAVICA 1 NA 1 I RUSKOG VOLUMENA

ruskog volumena

OVDE