Select Page

Fantasy makeup na nastavi scenske šminke

Fantasy makeup na nastavi scenske šminke

Fantasy makeup na nastavi scenske šminke. Može se opisati kao slobodan stil, umetnički izraz i “puštanje mašti na volju”. Ovde se ispoljava sva kreativnost makeup artiste kao i njegovo likovno umeće. Tema ovog predavanja bila je “Sa druge planete” a kroz boje i četkice naše polaznice kursa scenskog šminkanja Teodore Davidović to izgleda ovako.
NEOBIČNA ŠMINKA Koristite oči kao podlogu za mini umetnička dela
Umetnica Tal Peleg je šminkanje očiju podigla na novi nivo. Naime, ova zaljubljenica u ilustraciju, fotografiju i mejk ap kombinuje različite umetnosti i svoje oči koristi kao “platno” i podlogu za kreiranje pravih malih umetničkih dela.
– Šminka je neverovatan oblik umetnosti i koristim je kako bih ispričala određenu priču – kaže ova umetnica.

Inspiraciju pronalazi svuda oko sebe i koristeći svoju umetničku interpretaciju, njeni radovi pričaju priču o emocijama, filmovima, bajkama, životinjama, hrani… U svojim radovima uglavnom koristi senke za oči, ajlajnere i vodene boje, koje nanosi minijaturnim četicama.

Fantazija

 Fantazija je mentalna predstava događaja, objekata ili drugih formi simboličkih misli u budnom stanju ili u snu. To je psihički proces slobodnog, nesputanog kombinovanja ranijih sećanja, predstava i poznatih pojmova u novu, neobičnu sintetičku tvorevinu, koja je neverovatna, groteskna i veoma udaljena od stvarnosti. Fantazija je, ustvari, vid mašte, koji je pod velikim uticajem emocija i želja. Proizvod ovog maštanja je čudesan, nesvakidašnji. Zanemaruje princip realnosti, dopušta ljudima da uživaju u zabranjenim izvorima zadovoljstva, koji su morali biti napušteni. Frojd smatra da čovek u fantaziji uživa onu slobodu od spoljašnje stege koje se u stvarnosti davno odrekao. Normalno, fantazije su zdrav izraz prilagođavanja i kreativnih potreba, ali ako postanu ekscesivne mogu biti simptom mentalnih poremećaja.