Select Page

Fakultet Dramskih Umetnosti u Beogradu i Akademija Purity

U toku su pripreme zavrsnog filma studenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu pod nazivim “Luta Continua”, cija realizacija pocinje 25. septembra 2014. godine. U pitanja je kratki igrani film, izuzetno interesantne estetike, ciji se veci deo radnje odigrava u taxiju i na ulicama Beograda izmedju 2 aktera, koja tumace Ivan Jevtovic i Marta Bjelica. Zanimljiva ideja i prica zainteresovala je i renomirane glumce Miru Banjac i Svetozara Svetkovica koji su potvrdili svoje ucesce u ovom projektu. Imajuci u vidu ogroman trud koji autorska ekipa ulaze i kvalitet scenarija planirano je da se zivot filma nastavi na filmskim festivalima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Potencijal ovog projekta pored Fakulteta dramskih umetnosti podrzala je i produkcijska kuca “Bastards Production”. Akademija Purity zadužena je za filmski makeup i hairdressing. Fakultet Dramskih Umetnosti u Beogradu i Akademija Purity u saradnji na snimanju filma.

mira banjac

 

Kako postati makeup umetnik?

Makeup Umetnik i Master Makeup Umetnik

Dvogodisnje i trogodišnje studije makeup umetnosti, organizovane su po evropskim i američkim standardima. Cilj nam je da studenti još tokom studija steknu legitimitet kao umetnici početnici ali i poznanstva u javnosti. Većina njih tokom studija bude pozivana da samostalno radi na raznim modnim dešavanjima. Make up umetnost doživljava veliki uspon i pruža mogućnost za veliku karijeru. Akademija svojim odličnim nastavnim kadrom, besplatnim materijalima za rad i fantastičnim kontaktima u javnom životu svojim studentima već više godina uspeva da obezbedi značajnu karijeru.

U prvoj godini na praktičnoj nastavi rade se male revije, mali editorijali i tutorijali, mali javni nastupi, a u drugoj godini u praktičnu nastavu se uključuju veće revije kao što je Fashion week u Beogradu, Fashion week u Nišu, veći javni nastupi, rad na snimanju serija i filmova, rad na snimanju televizijskih emisija, šminkanje za pozorišne predstave i slično.