+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Enzimski i hemijski piling

Enzimski i hemijski piling

1 Hemijski piling:

Hemijska piling je tehnika koja se koristi za poboljšanje izgleda i teksture kože. Koža lica uglavnom se tretira, a ožiljci se mogu poboljšati. Hemijski piling  namjenjen je uklanjanju krajnjih slojeva kože. Za postizanje ovog zadatka, izabrano rešenje za piling izaziva kontrolisanu povredu kože. Procesi zarastanja rana počinju regenerisati nova tkiva . Mrtva koža na kraju se oljusti. Regenerisana koža je obično glatka i manje zrnasta od stare kože. Neke vrste hemijskih pilinga mogu se kupiti i upravljati bez dozvole za lekove, međutim ljudi se savetuju da zatraže stručnu pomoć od dermatologa ili plastičnog hirurga na određenom tipu hemijskog pilinga pre nego što se postupak izvede.

 

Vrste hemiskog pilinga:

Alpha hidroksi kiseline

Alfa hidroksi kiseline (AHAs) su prirodne karboksilne kiseline poput glikolne kiseline, prirodnog sastojka soka šećerne trske i mlečne kiseline, koja se nalazi u kiselom mleku i paradajz soku. Ovo je najblaza formulacija za ljuštenje i proizvodi blago ljustenje koze i koristi se  za ispravljanje finih bora, područja suvoće, neujednačene pigmentacije i akni. Alfa hidroksi kiseline se takođe mogu mešati sa pranjem lica, serumima ili kremovima u manjim koncentracijama kao deo dnevnog režima za negu kože radi poboljšanja teksture kože.

Postoji pet uobičajenih voćnih kiselina: limunska kiselina, glikolna kiselina, mlečna kiselina, jabučna kiselina i vinska kiselina. Mnoge druge alfa hidroksi kiseline postoje i koriste se.

AHA piling nije indikovan za lečenje bora.

AHA piling može prouzrokovati žudnje, crvenilo kože, blage iritacije kože i suvoće.

Viši nivoi pH i niži procenti hidroksi kiselina se obično koriste kao kućni ljuštur. One neće raditi brzo kao postupak u kancelariji, ali mogu biti ekonomični za mnoge ljude.

 

 

Piling beta hidroksi kiseline

Salicilna kiselina je beta hidroksi kiselina.  Antibakterijski i antiinflamatorni i, kao rezultat toga, dobro je funkcionisao za akne. Salicilna kiselina takođe ima mogućnost smenjivanja ispupcenja i udubljenja vezanih za akne.  Studije pokazuju da BHA piling kontroliše izlučivanje sebuma, akne, i smanjenje mrtvih ćelija kože u odredjenoj mjeri boljie od AHA-a koje rade samo na površinami kože.

 

Hemijski piling trihlorsirćetnom kiselinom (TCA)

Ovo je hemijski piling veće jačine koju primenjuju isključivo dobro obučeni lekari. TCA piling spada u grupu pilinga srednje dubine i koristi se za lečenje ožiljaka, finih bora, proširenih pora i oštećenja kože od Sunčevog zračenja. Upotrebljavaju se pilinzi sa 15%, 25% i 35% TCA kiseline u zavisnosti od stanja kože pacijenta. Funkcija ove kiseline nije samo u uklanjanju površnog sloja kože, već i u stimulaciji fibroblasta, ćelija odgovornih za stvarajnje kolagena i elastina.

Ovi pilinzi daju najbolje rezultate u tretmanu podmladjivanja kože i uklanjanja ožiljaka. Period oporavka od procedure je 7 dana. Zavisno od stanja kože koja se tretira navedeni pilinzi mogu se kombinovati sa drugim vrstama pilinga ili drugim procedurama, o čemu odlučuje dermatolog.

 

 

2 Enzimski piling

Piling se pravi upotrebom proteolitičkih enzima, koji razlažu proteine, kao što su: keratolin, pepsin, papain, ficina, bromelain. Papain izaziva blag piling, rastvara mrtve ćelije sa površine kože, sebum, toksine i nečistoće koje začepljuju pore, stimuliše regeneraciju, poboljšava strukturu kože, koja postaje meka i glatka. Vitamini A i E su jedni od najmoćnijih i najefikasnijih poznatih prirodnih antioksidanata, doprinose blokiranju slobodnih radikala, oksidativnih reakcija i destruktivnih procesa izazvanih njima. Prirodna ulja(pšenične klice, bademovo ulje, šea buter) regenerišu hidrolipidni sloj epiderma, unapređujući njegove sposobnosti da zadrži vodu.

UPOTREBA: Naneti na očišćenu kožu, masirajući kružnim pokretima, tako da se mikrosfere upale i oslobodi papain. Ostaviti da deluje 10ak minuta, a onda isprati toplom vodom. Naneti kremu za omekšavanje lica sa zaštitnim faktorom.

POSTANI PROFESIONALNI FRIZER

skraćivati krajeve

KLIKNI OVDE

POSTANI KOMPLETNI MAKEUP ARTIST

makeup artisti

KLIKNI OVDE