+381607237853 akademija.purity@gmail.com

EKSTENZIJA TREPAVICA - obuka na Akademiji Purity

Ekstenzija trepavica

Osnovni parametri u tehnici ekstenzija trepavica su:

1.Razmak

Ova tehnika dozvoljava lepljenje trepavica sa određenim razmakom od kapka koji treba da bude od 0,5 –1 mm. Uspešnost aplikacije se može proveriti laganim povlačenjem veštačkih trepavica prema sebi,ispod kojih treba da ostane tanka linija prirodnih trepavica. Takav razmak se neće primetiti i olakšaće klijentu nošenje trepavica.Čestagreška:veštačka trepavica zalepljena za kapak

lepak za trepavice nije namenjen lepljenju za kožu

takva trepavica stvara osećaj težine i bockanja, jer je kraj trepavica oštar

Oba slučaja mogu da dovedu do iritacije oka, a problem se rešava pravilnim razmakom između prirodnih i veštackih trepavica.

2.Aplikacija trepavica

Veštačka trepavica treba da bude zalepljena na prorodnu od korena do sredine. Koren trepavica treba temeljno da bude prilepljen na prirodnoj. Česta greska: veštačka trepavica mestimično zalepljena na prirodnu tako da kraj visi.Ovaj slučaj,takođe,stvara osećaj bockanja kapaka. Pri prvom rasčešljavanju trepavice će otpasti,tako da je dužina nosenja minimalna. Ova greška rešava se pravilnom postavkom ruke majstora pri aplikaciji trepavica.

3.Pojedinačnost

Apsolutno svaka trepavica treba da bude potpuno samostalna i odvojena od ostalih. Veštačka sa veštačkom, prirodna sa prirodnom, veštačka sa prirodnom –ovo su vrste grešaka pri prilepljivanju trepavica.Idealno apliciranje ne sme da sadrži ni jednu od ovih vrsta. Slepljenetrepavice deluju neuredno i nepregledno. Bitno je zapamtiti da i 2-3 greške pri lepljenju, mogu narušiti celokupni efekat. Česta greška: dve ili više slepljenih trepavica. Svaka prirodna trepavica ima svoj ciklus rasta, te se slepljivanjem trepavica rast onemogućava.Pojedinačno zalepljene trepavice ne ometaju prirodan rast.

4.Estetika

Pri ekstenziji trepavica potrebno je pratiti virtualnu šemu lepljenja u glavi.Svakoj zalepljenoj trepavici daje se određeni pravac, prilagođen šemi, čak i u slučaju prirodnih trepavica koje rastu u različitim pravcima. Česta greška: trepavice postavljene bez unapred osmišljenog pravca. Rezultat ovakve greške su trepavice bez forme i neurednost. Problem se rešava doslednim praćenjem pravila aplikacije trepavica.

5.Zaštita

Prilikom ekstenzije trepavica, dolazi do određene količine isparavanja lepka, te je neophodno tokom proseca oči klijenta dobro zaštititi. Česta greška: pogrešna postavka trake za zaštitu donjih trepavica.U ovom slučaju, oko klijenta ostaje poluotvoreno, što isparavanjima iz lepka omogućava da prodru do sluzokože oka. Iritacija sluzokože oka može dovesti do ozbiljnih opekotina oka ( u slučaju korišćenja lošeg lepka). Problem se može sprečiti pravilnom postavkom trake za donji kapak.Pravilnom primenom tehnike nadogradnje i pravilnim odabirom dužine i debljine dlačica, prirodne trepavice klijenta ne izlažu se oštećenju. Prema statistikama, posle jedne godine nošenja, prirodne trepavice mogu ostati očuvane i nakon skidanja veštačkih. Prema evropskim tehnikama, debljina veštačke trepavice ne sme da prelazi više od 30% debljine prirodne. Iz tih razloga, majstor pri odabiru trepavica mora da obrati pažnju, ne samo na estetiku, već i na bezbednost klijenta. Individualni pristup je suština tehnike.

 

Nadogradnja trepavica kurs

Poslednjih godinu-dve nastala je prava pomama za nadogranjom trepavica. Ovaj tretman omogućio je ženama da danonoćno budu lepe i sređenje. Naime, oči izgledaju kao da se na njima nalazi maskara, a ne nalazi se.

Ove trepavice “podnose” kupanje u bazenu, boravak u sauni i parnom kupatilu (autorka teksta sve lično proverila) i fantastične su! Jedino što u mom slučaju nije bilo fantastično je skidanje istih. Tada sam, na moje zaprepašćenje, ostala bez svojih. To, naravno, pripisujem nestručnoj osobi koja je tretman izvodila, a ne samim preparatima. Kao što uvek naglašavamo, kvalitet preparata može se razlikovati, ali ako imate posledice ili neki tretman nije dao željene rezultate, najčešće je to stvar stručnosti osobe koja isti izvodi. Da se i Vama ne dogodi da se klijenti žale na kvalitet nadogradnje, potrebno Vam je adekvatno obrazovanje koje možete dobiti na kursu nadogradnja trepavica.

Iza kvaliteta svakog akademskog kursa Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” stoji York Univerzitet, Kalifornija (SAD). Nakon završenog kursa stiče se pravo na medjunarodno priznati sertifikat Akademije, a polazniku se dodeljuje i potvrda o pripadajućim poenima za sticanje bachelor diplome York Univerziteta. U slučaju da se polaznik odluči da upiše studije na smeru Make up artist ili estetičar kozmetičar, kurs će biti priznat kao položen ispit i umanjiće se školarina u vrednosti ovog kursa.