+381607237853 akademija.purity@gmail.com

EKSTENZIJA OBRVA - deo predmeta Tehnike tretiranja obrva i trepavica

Ekstenzija obrva

Ekstenzija obrva je revolucionarna tehnika na našim prostorima. Rešava problem rektih, svetlih ili proređenih obrva. Izgled koji se dobija nakon tretmana je veoma prirodan. 

Sintetičke dlake u odgovarajućoj boji se nanose na svetle i tanke dlake na obrvama ili tamo gde ih uopšte nema. 

Ekstenzije dolaze u više od šest boja, tako da je lako naći željenu nijansu. 

Ova tehnika se izučava na našoj Akademiji kao akademski kurs nadogradnja obrva i kao deo predmeta na smeru ESTETIČAR-KOZMETIČAR

Više o smeru ESTETIČAR-KOZMETIČAR pogledajte OVDE

Obrve rastu mnogo brže od kose. Trebali biste ih negovati i čuvati isto koliko i kosu. Nega obrva je čak važnija jer ponekad ih tretiramo i “napadamo” više nego kosu, posebno ako koristite često šminku i olovku za obrve. Postojali su čak i slučajevi da su obrve uveliko istanjene i proređene (gotovo nestale) zbog preterane upotrebe šminke i loše nege. Naravno, moguće je da se prorede i zbog nekih bolesti poput leukemije.

 

Čak i ako vam nije potrebno da podebljate obrve ovi tretmani su vrlo korisni, jer svi ih moramo s vremena na vreme negovati. Sa njima radite detoks folikula dlake i eliminišete toksine iz kože. Uz to jačate dlaku i radite nežan piling. Ne treba vam mnogo vremena za ove tretmane, a vaše obrve će vam biti zahvalne.

 

Za regenaraciju obrva odličan je zeleni čaj. Uspite 1 kašiku listova zelenog čaja u šolju vode i kuvajte zajedno 15 minuta. Sklonite sa šporeta, poklopite i ostavite da se ohladi. Natopite kuglicu vate ili štapić za uši u ovaj čaj i sa tim prelazite preko obrva u smeru rasta nekoliko puta. Ne ispirajte. Ostavite da se pririodno osuši. Na ovaj način stimulišete folikule dlake i jačate koren. Ali, imajte na umu da će za rezultate trebati čekati 2 do 3 meseca. Ali, budite uporni.

 

Za regenaraciju kose najbolja su ulja badema, maslina i ricinusa. Isto važi i za obrve. Ova ulja neguju dlaku i jačaju njen koren. Prodiru u kožu, jačaju dlaku iznutra, sa mesta rasta. Koristite jedno od ovih ulja. Nanosite ih češljem za obrve svako veče pred spavanje. Ujutro operite, uklonite sa lica. Ovaj tretman se preporučuje svima, koji žele da održe obrve jakima i spreče opadanje dlaka.

 

Pomešajte dve kašike limunove narendane korice sa 1 kašičicom maslinovog ulja i ostavite da odstoji 5 dana. Kada mešavina bude spremna malu količinu nanesite na obrve četkicom ili prstima. Ostavite da deluje par sati, pa onda operite mlakom vodom. Ponavljajte svaki dan par sedmica i primetićete promenu.