+381607237853 akademija.purity@gmail.com

DARSONVAL

DARSONVAL

Darsonval aparat dobio je ime po svom pronalazaču, francuskom fiziologu Jacques-Arsene dArsonvalu, a princip rada aparat se zasniva na dejstvu visokofrekventne struje.

Njegova uloga je da dezinfikuje, vrši epitelizaciju i stimulaciju kože, uz pomoć ozona. Darsonval poboljšava ishranu kože i eliminaciju štetnih produkata. Deluje antibakterijski, isušuje površinski sloj i smanjuje sekreciju lojnih žlezda, sužava pore, zateže opuštenu kožu, poboljšava mikrocirkulaciju.

Za čišćenje lica se uz ručnu masažu koriste i posebni nastavci za aparat koji imaju fine “šmirglice” za uklanjanje nečistoće, ujednačavanje tena, kao i četkice koje masiraju kožu lica, vrata.

Sam proces upotrebe aparata koji podrazumeva čiščenje pora, denzifikovanje kože, regulisanje krvih sudova i zaštitu kože od spoljašnjih faktora, naziva se darsonvalizacija.

Funkcija:

Elektroterapija visokom frekvencijom (HF – struja) je od velike pomoći u salonima lepote, za tretman kože koja ima problem sa aknama. Struja visoke frekvencije, prodire u vlakna kože, proizvodi toplotu koja opušta napete nerve. Takođe ubrzava cirkulaciju, zarastanje i  izbacuje nečistoće, te vrši sterilizaciju.

Darsonval uspešno rešava problem crvenila i otoka na licu

Upotreba aparata:

  1. DC elektroterapija – Kozmetičari koriste HF – struju kao elektroterapiju, kako bi direktno masirali kožu lica. Podesiti odgovarajući intenzitet i probati na sebi nakon toga na klijentu, masirati oko 5 minuta. Ovaj metod je prilagođen masnoj koži kao i aknastoj koži.

2.Tapkajući tretman – Elektropolarni stakleni odvod dodiruje kožu naizmenično, a kada prestane, pojaviće se niz iskrica koje pobuđuju površinu tkiva i na taj način ubrzavaju mikro-cikulaciju i uklanjanje upalnih procesa.

  1. Darsonval se smatra jeftinim i efikasnim sredstvom za lečenje alopecije i drugih kožnih bolesti. Takođe, darsonvalizacija je izvrsna metoda fizioterapije, koja se može koristiti kao preventivna mera.

Koristi koje donosi primena Darsonval aparata

– stimulacija cirkulacije krvi i limfe

– uklanjanje  toksina

– aktiviranje procesa regeneracije ćelija

– aktiviranje snabdevanja tkiva kiseonikom i hranjivim sastojcima

– značajno povećanje tona zidova vena

– uklanjanje vazospazama

– ubrzavanje biohemijskih procesa metabolizma

– baktericidan i bakteriostatski učinak

 

 

 

POSTANI WELLNESS I SPA TERAPEUT

terapeutskom masažom

KLIKNI OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O VITAMINIMA ZA POBOLJŠANJE KOŽE

vitamini za poboljšanje kože

KLIKNI OVDE