Select Page

Da li ste čule za bluring?

Da li ste čule za bluring?

U današnje vreme kada je najbitnije izgledati dobro na fotografiji za društvene mreže, nedostatak vremena ili znanja za šminkanje se primećuje. Ono što nam je raditi jeste da kako znamo i umemo sakrijemo nedostatke na licu kao što bi to uradio foto šop ili bilo koja druga aplikacija koja može da nam „ispegla“ lice i nedostatke pretvori u prednosti. Kada je šminkanje u pitanju, takođe, svaki čas nam stižu nove tehnike, trikovi i saveti kojima se služe profi šminkeri i blogerke.

Zahvaljujući tome svaka od nas može sama da nauči kako se pravilno koristi svaki proizvod i da na kraju dobije lice kao sa naslovnice.

U Instagram eri u kojoj živimo gde vladaju pre svega filteri mnogo je teže u stvarnosti dobiti takav izgled kao što je na slikama ili snimcima poznatih. Ipak, pošto znamo da se za takve fotografije koriste razni programi za dodatno ulepšavanje, nećemo očajavati. Devojke posebno vole da koriste opciju “blur”. Imate bubuljicu? Kliknete blur. Podočnjaci? Opet blur. Suviše vidljive pore? Pogađate, blur.

Pa zašto onda ne biste koristile opciju blur i u realnom životu a ne samo prilikom obrađivanja fotki za Instagram?

Naravno da nije reč o magičnom dugmetu koje će vaše lice “ispeglati”, a to i ne želimo. Bluring tehnika se zapravo zasniva na prirodnom izgledu koji ne podrazumeva savršeno “okrečen” ten, već samo blistavost uz neke manje korekcije.

Umesto da celo lice prekrijete puderima, to učinite samo na onim mestima gde je potrebno da nešto prikrijete (bubuljica, kapilari, flekice) i dobro izblendajte. Ukoliko stavite puder na celo lice, ponovo ćete doći u istu situaciju. Ponovo će nedostaci, bubuljice i pore biti najprimetnije. A to nije ono što želimo. Umesto teške šminke, opredelite se za blur tehniku i izgledaćete čudesno.

Ovakvoj tehnici nije mesto na crvenom tepihu, nama bitnim događajima kao što su mature ili svadba, ali za svakodnevni izgled, kafu sa drugaricama, je svakako, odličan izbor.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR

kurs plazma pen tretmana

POGLEDAJTE VIŠE O PREPARATIMA PROTIV AKNI

preparati za aknoznu kožu