+381607237853 akademija.purity@gmail.com

DA LI SE OPREDELITI ZA BOTOKS ILI HIJALURON?

Da li se opredeliti za botoks ili hijaluron

Za podmlađivanje kože najčešće se koriste botoks ili hijaluron, odnosno hijaluronski fileri,  i obe supstance daju jako dobre rezultate. Ipak, da bi bili upotrebljeni i iskorišćeni na najbolji mogući način i dali najbolje rezultate, najvažnije je prepustiti se rukama stručnjaka. Unapred se treba informisati kako i za šta se koristi botoks, a za šta hijaluronski fileri.

Botoks opušta rad pojedinih mišića koji učestvuju u mimici lica. Na mestu gde se ubrizgava, blokira mišiće i sprečava dalje grčenje. Kako koža oslikava pokrete mišića koji se nalaze ispod nje, blokiranjem rada određenih mišića, nestaju bore na koži, a duboko urezane bore se značajno ispravljaju. Idealan je za bore na čelu, kao i za bore oko očiju, a koristi se i za podizanje obrva.

Fileri sa hijaluronskom kiselinom deluju tako da popunjavaju bore. Ubrizgavaju se ispod bora, potiskuju kožu prema gore te je čine zaglađenom i zategnutom. Najčešće se koriste za popunjavanje bora oko usana, za korekciju kontura lica, oko usana, korekciju podočnjaka, kao i popunjavanje bora na dekolteu i vratu. Idealni su za nazolabijalne bore, pušačke i perioralne bore, te za popunjavanje tankih usana.

Treba naglasiti da hijaluronski fileri omogućavaju zadržavanje prirodnog izgleda lica. Iako nam se čini da je u životnom razdoblju od 25 ili 30 godina još rano za tretiranje kože hijaluronom, biološki to nije tako. Svi već počinjemo postepeno stariti od 25 godine života i upravo je tada u vrlo malim količinama dodavanje hijalurona prevencija nastanka bora.

Najbolji rezultati se dobijaju kombinacijom botoksa i hijaluronskih filera. Prednost botoksa je u tome što sam tretman nije bolan za razliku od hijaluronskih filera. Rezultati botoksa su vidljivi nakon 2-3 dana, a potpuni efekti dobijaju se nakon 7 dana. Efekat traje od 4-6 meseci. Za razliku od botoksa, nakog kojeg nema ni otoka ni crvenila, ubrizgavanje hijalurona ostavlja otok, crvenilo, kod osetljivih koža se javljaju i modrice, ali se sve povuče nakon nekoliko dana. Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana i daju dugoročnije rezultate, za razliku od botoksa.

Nadam se da smo Vam malo pomogli, ukoliko razmišljate o ovim tretmanima, a niste bili sigurni koji je Vama potreban.

ESTETIČAR-KOZMETIČAR ILI MAKEUP UMETNIK- STUDIJSKI PROGRAMI NA AKADEMIJI PURITY

STUDENTI

VIDI OVDE

NEGA LICA U ZRELIJEM DOBU

nega lica u zrelom dobu

VIDI OVDE