+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ČIŠĆENJE KOŽE I PRIPREMA ZA JESENJE GODIŠNJE DOBA

Čišćenje kože i priprema za jesenje godišnje doba

Čišćenje kože je neophodno da bi se uklonile prirodne izlučevine kože, odumrle ćelije i nakupljene nečistoće iz spoljašnje sredine, čime se smanjuje verovatnoća zapušenja pora i broj bakterija na koži. Izbor odgovarajućeg preparata zavisi od tipa kože, starosnog doba, pola i naravno, godišnjeg doba.

U hladnijem periodu godine, mleko za čišćenje lica ima prednost nad sapunima, jer omogućava kvalitetno čišćenje bez isušivanja i bez znatnije promene prirodne pH vrednosti kože. Postoje mleka za osetljivu kožu, za normalnu, za mešovitu kožu, pene i gelovi namenjeni za masnu kožu. Nakon čišćenja potrebno je nanošenje tonika ili losiona koji osvežavaju, hlade i smiruju kožu. Upotreba tonika važna je da bi se koži vratila pH ravnoteža. Za uklanjanje šminke oko očiju postoje posebni proizvodi u obliku krema ili ulja, izuzetno su blagog dejstva i ne iritiraju oči.

Čišćenje kože podrazumeva i piling lica jednom nedeljno, kao i povremeno nanošenje odgovarajućih maski i seruma za kožu. Piling lica uklanja nečistoće i oštećene ćelije površinskog sloja, podstiče regeneraciju kože i ujednačava ten. Ne istanjuje kožu, već je jača, ukoliko se pravilno primenjuje, jer omogućava lakši prodor hidrirajućih agenasa.

Leti posebno dolazi do nagomilavanja ćelija na površini koje ‘guše’ kožu, a pravilnim izborom pilinga efikasno će se ukloniti mrtve ćelije sa kože i ona će biti glatka i nežna. Preporuka je da se koriste blago kisele prirodne formulacije, koje podržavaju funkciju kože i pripremaju je za bolju apsorpciju hranljivih materija. Treba izbegavati agresivne pilinge koji mogu dovesti do iritacije. Uvek možete računati na savet i preporuku Lilly farmaceuta prilikom odabira ovih preparata.

Maske za svež i blistav izgled

Nakon pilinga, dodatnu negu možete obezbediti primenom maski za lice, čime se postiže dodatna hidratacija i regeneracija kože. Maske mogu povećati elastičnost kože, pomoći u čišćenju pora ili zatezanju lica. Preporučuje se primena maski dva puta nedeljno, uveče, na očišćenu kožu lica i dekoltea. U našim apotekama imamo veliki izbor maski za lice, različitih proizvođača. Sadrže aloa veru, morske alge, arganovo ulje, glinu, kolagen ili vitamine, a to je upravo ono što je neophodno koži početkom jeseni.

Sa promenom godišnjih doba menja se i naša koža. Osobe koje su imale masnu kožu često primećuju da ona postaje normalna i mešovita, dok osobe čiji je tip kože normalan dobijaju suvu kožu. U svakom slučaju, koža mora biti hidrirana, jer tokom leta ona gubi vlagu i postaje suva i gruba. Stoga se u jesenjem periodu zahteva dodatna dubinska hidratacija. Krema mora odgovarati tipu kože, ali je svakako važno znati da svaki tip kože zahteva dobru zaštitu dnevnom kremom, ali takođe i hranljivu noćnu kremu. U podloge ovih krema mogu biti inkorporirani anti-age sastojci kao što su voćne alfa hidroksi kiseline, hijaluronska kiselina ili antioksidansi kao što je koenzim Q10. Veliki broj preparata je oslobođen parabena i drugih potencijalno štetnih supstanci.

Neophodna je i nega tanke i osetljive kože oko očiju. Ujutru i u toku dana koristi se lagani krem ili gel koji štiti i vlaži, a noću regenerativne kreme. Ova regija je posebno osetljiva i može odreagovati na male količine supstanci kao što su boje, mirisi i konzervansi. Veliki broj žena ima osetljive oči, što se manifestuje kao svrab, peckanje, suzne oči i crvenilo, zbog čega je važan izbor kvalitetnih i bezbednih proizvoda.

 

ZA OVAJ MESEC ODABERITE HIGIJENSKI TRETMAN LICA U SALONU AKADEMIJE PURITY

čišćenje kože i priprema

ZAKAŽI SVOJ TERMIN

KURS ZA KOZMETIČARA I NIVO - NEK I VAŠE RUKE POSTANU ZLATNE ZA NEGU I LEPOTU KOŽE

čišćenje kože i priprema

VIDI OVDE