+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ČAS NADOGRADNJE NOKTIJU - nastava na drugoj godini na smeru Makeup artist i Estetičar-kozmetičar

čas nadogradnje noktiju

 

Ovaj čas nadogradnje noktiju protekao je u učenju o osnovama i pripremama za nadogradnju noktiju. U grupi su studenti druge godine smera Makeup artist i smera Estetičar-kozmetičar. Čas nadogradnje noktiju sastojao se od tehnike pripreme nokta, tehnike postavljanja i obrade veštačkog nokta, sterilizacije alata i upoznavanje sa materijalima. Nakon što su studenti već prošli materiju klasičnog manikira dobro znaju kako se radi obrada nokta. Postupak za pripremu nokta je veoma sličan manikiru s tim što se nokatna ploča za potrebe nadogradnje matira. Matirati nokatnu ploču znači otkloniti joj višak masnoće tako da nema ni malo sjaja na sebi. To nam omogućava dobro vezivanje lepka i tipse – plastičnog, veštačkog nokta. Posebno je važno odabrati pravu veličinu veštačkog nokta shodno prirodnom. Veštački nokat – tipsa – mora idealno naleći na prirodan nokat sa svake strane. Ukoliko ne obezbedimo potpuno poklapanje veštačkog i prirodnog nokta može doći do prodora vazduha i time se stvaraju gljivice, nokat nije bezbedan i može vema lako pući. Zalepljena tipsa se zatim obrađuje turpijom tako da potpuno bude u ravni sa prirodnim noktom. Tipsu skraćujemo canglama za tipse kako bi bila odgovarajuće dužine. Sledeći koraci su gel, gel u boji i završni sjaj. Sav alat koji smo koristili denzifikujemo alkoholom od 96% i sterilišemo u sterilizatoru 30 minuta. Svaka površina na kojoj su boravile ruke klijenta treba prebrisati asepsolom i ukloniti prašinu od turpijanja.

Ako i vi želite da naučite kako se radi nadogradnja noktiju pogledajte OVDE

Gel – čas nadogradnje noktiju

Gel tehnika je verovatno nejpoznatija i najrasprostranjenija metoda u  Evropi.
Materijal je takođe na bazi akrila, samo što je za izradu potrebna UV Lampa, koja pomaže da se naneti slojevi gela na noktima stegnu. Može da se radi na prirodnim noktima uz metod izlivanja i produženje sa tipsama.
Gel obećava veću fleksibilnost noktiju i za većinu predstavlja idealno rešenje.

Acryl (prah/tečnost) – čas nadogradnje noktiju

Najstarija tehnika za nadogradnju je Acryl. Materijal se sastoji od dve komponente: praha (polymer) i likvida (monomer ili tečnost). Materijal – acryl potiče izstomatologije i koristi se 90% u  Sjedinjenim Državama kao standard.
Bez ikakvog preterivanja možemo da kažemo da ovaj sistem predstavlja visoku školu nadogradnje. Divan preliv raskošnih boja i neobična  3D  nail-Art modelaža može se postići samo sa tom tehnikom. Upravo zbog toga je ta tehnika neophodna na takmičenju.