+381607237853 akademija.purity@gmail.com

BAZNA ULJA ZA MASAŽU - kombinacija sa eteričnim uljima

Bazna ulja za masažu

Bazna ulja za masažu biljnog su porekla i najčešće nemaju jak miris. Ova ulja najčešće se koriste zasebno za običnu masažu ili zajedno s esencijalnim uljima kao razređivači. Aromatična ili esencijalna ulja sadrže posebne ekstrakte bilja a koriste se za aromaterapiju. Ova ulja imaju ugodnu aromu te pomažu relaksaciji, koncentraciji, smirivanju ili tretiranju određenih stanja (kao što su menstrualni bolovi ili depresija). Potrebno je male količine jednog ili više esencijalnih ulja pomiješati s baznim uljem pre primene na kožu. Najbolja bazna ulja su ekstra devičanska, hladno ceđena jer zadržavaju najviše prirodnih sastojaka. S obzirom da se dobijaju iz različitih biljnih izvora, imaju različite vrednosti. U nastavku pročitajte koja su najbolja bazna ulja i koje su njihove prednosti.

Bademovo ulje – najpopularnije bazno ulje. Obiluje vitaminima A, B1, B2, B6, E i mineralima te sadrži protivupalna svojstva. Lako se razmazuje te je pogodno za sve tipove kože, ali najviše koristi suvoj koži. Ipak, ne preporučuje se ljudima koji su alergični na orašaste plodove. 

Ulje jojobe – odličan odabir za ljude koji imaju probleme s kožom i aknama. Sličan je prirodnom ulju tela, što ga čini manje masnim od drugih ulja. Ima antibakterijska svojstva i vrlo se brzo upija.

Ulje grožđanih semenki – lako se upija u kožu i ne ostavlja mastan osećaj. Najčešće se koristi za masažu beba i dece, iako je pogodno i za odrasle. Sadrži vitamin E i esencijalne kiseline te regeneriše kožu i vraća joj elastičnost.

Ulje jezgre marelice – slično bademovom ulju, što ga čini odličnom alternativom za ljude alergične na orašaste plodove. Bogato vitaminima A i E, te ima duži rok trajanja od bademovog ulja.

Ulje avokada – pomlađuje i uklanja mrtve stanice, zbog čega je pogodno za zrelu ili suvu kožu. Teže je od ostalih ulja, pa se preporučuje mešanje s lakšim uljem (kao što je bademovo). Bogato je vitaminima te hidrira i omekšava kožu.

Kokosovo ulje – teško i gusto ulje koje se koristi za suvu i ispucalu kožu. Potrebno ga je zagrejati pre primene na kožu. Pogodno je za ljude koji imaju akne na leđima jer ne zatvara pore i sprečava nastanak novih akni.

POSTANI WELLNESS I SPA TERAPEUT

suzanin izbor

KLIKNI OVDE

POGLEDAJ VIŠE O RAZLIČITIM SERUMIMA ZA NEGU KOŽE

različiti serumi za negu

OVDE