+381607237853 akademija.purity@gmail.com

AZULENSKE BILJKE ZA NEGU OSETLJIVE KOŽE

Azulenske biljke za negu osetljive kože

Zima i jesen su najteži period godine za osobe sa osetljivom kožom, jer im se mogu javiti crvenilo i iritacije. Tada im je potrebna dodatna nega na bazi biljaka, poput kamilice i hajdučke trave, koje će ublažiti upale, svrab i crvenilo i umiriti kožu.

Početak jeseni doneo nam je niske temperature i vetrovito vreme, što se najgore odrazilo na one koji imaju problema sa osetljivom kožom skonom crvenilu, iritaciji i alergijama. U ovom periodu osetljiva koža zahteva posebnu negu koja će pojačati njenu odbrambenu moć, ublažiti zapaljenja i upale i sprečiti nastanak svraba i crvenila.

Posebna grupa biljaka koja ima ovaj efekat, odnosno koja deluje na suzbijanje crvenila i upala kože, su azulenske biljke. U ovu grupu svrstavaju se biljke koje u svom sastavu sadrže aromatične ugljovodonike, poznatije kao azulene. Azulen deluje antiinflamatorno, antialergijski i dezodorirajuće. Najveća koncentracija azulena može se naći u biljkama poput kamilice i hajdučke trave, pa ukoliko imate osetljivu kožu najbolje je da u svakodnevnu negu uvrstite preparate izrađene od ovih biljaka.

KAMILICA

Najpoznatija biljka koja je nadaleko poznata po svojoj sposobnosti ublažavanja crvenila, upala i zaštite od spoljašnjih uticaja svakako je kamilica. Kao lekoviti delovi biljke koriste se osušene cvetne glavice bez stabljika. Koristi se za lečenje ekcema, upalnih procesa na koži i opekotina. Kamilica je neškodljiva i ne možete se predozirati njenom upotrebom.

Kamilica sadrži više aktivnih sastojaka, ali najvažniji,od kojih potiče njeno lekovito delovanje su azulen, apigenin i bisabolol.

AZULEN

Iz etarskog ulja kamilice dobijenog destilacijom cvetova, izdvaja se intenzivno plavo obojen azulen. Sastojak je mnogih maski namenjenih za osetljivu kožu sklonu crvenilu, pa ukoliko imate ovaj problem potražite ovaj sastojak u njihovom sastavu.

BISABOLOL

Takođe je sastojak eteričnog ulja kamilice. Posebno je cenjen jer nema alergene i iritativna svojstva na kožu. Problem kod ove sirovine se javlja u tome što ga biljka sadži u minimalnim koncentracijama, pa je veoma skup. Izuzetno je kvalitetan sastojak koji ima antiinflamatorno delovanje. Sastojak je mnogih dečijih proizvoda, krema za negu lica i često ga možete naći u prirodnoj kozmetici, pa pri kupovini proizvoda za osetljivu kožu ga obavezno pronađite na spisku sirovina.

 

 

IZABERITE IZ NAŠEG ASORTIMANA neki od proizvoda koji sadrži azulen za umirivanje i negu osetljive kože

Azulen mleko

VIDI OVDE

SEMINAR ULTRAZVUČNA ŠPATULA 16.03. od 13-17h namenjen je svima koji žele da se edukuju o kozmetičkim tretmanima za osetljivu kožu

ultrazvučna špatula

VIDI OVDE