+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ARGANOVO ULJE

Arganovo ulje

Blagotvorna dejstva koja ima arganovo ulje, delotvorna su kod svih tipova kože:

Kod suve kože

Već smo spomenuli da arganovo ulje za lice ima odlično hidratantno dejstvo, a pored toga ono smanjuje svrab koji se često dešava kod suve i kod perutave kože. Suva koža ne proizvodi dovoljno sebuma, pa dolazi do poremećaja održavanja njene vlažnosti. Ulje argana može odlično dovesti u normalu lučenje sebuma što je mnogo bitno ukoliko želite održati vašu kožu zdravom.

Kod osetljive kože

Arganovo ulje za lice i kožu je 100% prirodan proizvod, tako da je rizik reakcije osetljive kože mnogo manji, ali naravno uvek morate testirati proizvod na malom delu kože, pre korišćenja, kako biste izbegli alergijske reakcije. Ulje argana se koristi kod ekcema, psorijaze, dermatitisa i crvenila, koji su često povezani sa ovim tipom kože. Lekovito dejstvo arganovog ulja se ogleda u protivupalnom dejstvu, prisustvu antioksidantnih supstanci i vitamina E.

Za masnu kožu

Masna koža proizvodi više sebuma da bi nadoknadila nedostatak vlažnosti, što dovodi do pojave akni. Arganovo ulje hidrira kožu, smanjuje potrebu za lučenjem sebuma i samim tim smanjuje verovatnoću pojave novih akni.

Kombinovana i mešovita koža

Kombinovana koža je popularnije poznata i kao T zona. Ispoljava se tako što su neki delovi lica suvi, a određeni masni. Uglavnom su masni delovi nos i čelo. Redovnom upotrebom ulja argana možete doći do izbalansirane negovane kože, jer se regulacijom pojačanog i/ili smanjenog lučenja sebuma rešava najbitniji problem kod kombinovane kože.

Zaštita i lečenje kože arganovim uljem

Antioksidantno dejstvo ulja od argana je zaslužno za lekovito delovanje koje se može iskoristiti kod iritirane, ispucale kože, oštećene, pa čak i kod opekotina. Najbolje je koristiti ga kao preventivno sredstvo za suvu ili iritiranu kožu, ali takođe se može koristiti i da bi se ubrzalo lečenje oštećene kože. Arganovo ulje za kožu smanjuje crvenilo i upalu, ublažava bol, i ubrzava njen oporavak. Utrljavanjem par kapi marokanskog ulja na oštećeni deo kože, ubrzaćete proces oporavka i ubažiti neprijatan osećaj.

HIDRATANTNA KREMA ZA VAŠ TIP KOŽE

Hidratantna krema za vaš tip kože

PROČITAJ OVDE

JADRANSKO ULJE

Jadransko ulje

PROČITAJ OVDE

KRZANJE KOSE I KAKO TO SPREČITI?

Krzanje kose i kako to sprečiti

PROČITAJ OVDE