Select Page

3D LIFTING MEZONITIMA - efekat podmlađivanja i zatezanja kože

3D lifting mezonitima

3D lifting mezonitima je neoperativna medicinska procedura kojom se postiže odličan efekat podmlađivanja i zatezanja kože. Pomoću fine, gipke igle pod kožu se ubacuju niti od biorazgradivog materijala, koje snažno aktiviraju regenerativne procese u koži i indukuju stvaranje kolagena.

Materijali od kojih su napravljene mezoniti su potpuno bezbedni!

O bezbednosti materijala, govori činjenica da se neki od njih koriste u dečjoj kardiohirurgiji.

Tipovi materijala: 

  • Polydioxanone

  • Caprolac

  • Lactic acid i drugi.

Same mezoniti ostaju u koži 6 do 8 meseci, zatim potpuno nestaju, a efekat traje oko 2 godine. U skorije vreme koriste se i uvijene mezoniti (screw), koje izazivaju snažniju reakciju tkiva i jači lifting efekat.

Mezonit, kada se unese, predstavlja mehaničku potporu tkivu i odmah daje vidljiv efekat, a zatim se pokreću procesi angiogeneze (stvaranje novih krvnih sudova), poboljšava se lokalna mikrocirkulacija i limfna drenaža, aktiviraju fibroblasti, što dovodi do zatezanja i poboljšanja kvaliteta kože. Pravi efekat nastaje nakon nekoliko meseci, kada se formira novi kolagen.

Mezonitima se mogu tretirati sve zone lica i tela. Uspešno se koriguju nazolabijalne bore, horizontalne bore na čelu, jagodice, vrat, dekolte, opuštena koža lica, ruku, kolena, podvaljak…
Tretman mezonitima je moguće kombinovati sa drugim estetskim procedurama, kao što su botoks, fileri, PRP (faktori rasta), mezoterapija…

Rezultati su fascinantni, tretman je minimalno invazivan i bezbedan za pacijenta, naravno ukoliko je sproveden od strane lekara edukovanog za primenu estetskih procedura.

Tretman mezonitima

Tretman mezonitima je stekao veliku popularnost zbog svojih odličnih rezultata i minimalne invazivnosti tretmana.

Mezonitima možemo tretirati kožu lica i tela. Najčešće indikacije na licu su: oval lica, vrat, obrazi, podvaljak, čelo, predeo oko očiju, podizanje obrva, i dr. Aplikacija mezoniti na tačno određenu dubinu, pokreće čitavu kaskadu procesa regeneracije, a oko svake niti stvara se kolagen koji dovodi do zatezanja i podmlađivanja tkiva.

Interesantna indikacija je zatezanje kože tela, najčešće iznad kolena, na stomaku, rukama, i to naročito nakon procesa lipolize, gubitka kilograma, trudnoće i porođaja, kada postoji višak kože.

Prednost aplikacije mezoniti je u tome što ne zahteva primenu anestezije (sem lokalne u nekim regijama), metoda je minimalno invazivna, bezbedna, ne ostavlja ožiljke.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR

kurs plazma pen tretmana

POGLEDAJTE VIŠE O PREPARATIMA PROTIV AKNI

preparati za aknoznu kožu